rüzgar gülleri

Elektrigi rüzgar gülleri saglIyor – hürriyet

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi’nde 5 yIl önce kurulan Türkiye’nin 3. rüzgar santralI, ilçenin tüm elektrik ihtiyacInI karsIlIyor.

atmasyon spekülatife de helal olsun demek düsüyor.

Nükleer santral diye beklesenlere baska seyler de yapilabilecegini hatirlatmak için önemli olan bu haberin ve benzerlerinin yayginlasacagini umuyorum. Pek çok alanda oldugu gibi rüzgardan elektrik enerjisi üretme konusunda türkiyenin varolan ve kullanilmayan potansiyeli, enerji ihtiyacinin küçükte olsa bir kismini yeterleyebilecek büyüklükte ama tasima suyla dönmedigi gibi potansiyel enerjiyle de degirmen dönmüyor.

Olur olmaz her yere nükleer santral dikmemek gerektigi gibi her “iyi esen” yere rüzgar gülü dikmemekte çok önemli. Verimsiz çalisan rüzgar güllerinin çevre ve ekolojiye katkidan cok zarari oldugu biliniyor. Ama haberden anlasildigi uzere (en azindan ben oyle anlamak istedim herhalde) dikkatli ve duyarli projelendirmeler ile verimli isleyecek rüzgar santrallarinin alternatif enerji kaynagi olarak katkisi tartisilmaz. Bu konuda biomass ustasi atmasyon spekülatif’in mimar yazari bay bu’nun da söyleyecek bir çift lafi olacaktir elbette.

konuyla ilgili bir link : rüzgar enerjisi endüstrisinden 20000 is olanagi yaratan Danimarka’nin rüzgar enerjisi web sitesinden : windpower.org

Technorati taglari : , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.