(bu sayfada da) Vestel Yakıt Pilleri (hakkında bilgi yok)

Hürriyet – Zorlu’nun ‘sırrı’ açıklandı

Alternatif enerjiler konusunda Ar-Ge çalışmaları yürüten Vestel ekibinin geliştirdiği ve yaklaşık bir yıl içinde tüketime sunulacağı belirtilen hidrojen bazlı yakıt pilleri ile enerji sistemleri tanıtıldı.

Vestel araştırma ve geliştirme (Ar-Ge!) çalışmaları sonucunda geliştirdiği hidrojen bazlı yakıt pillerinin tanıtımını yapmış. Çok olumlu ve ilginç bir teknolojik gelişme. Özellikle Türkiye’de bulunan bir hammaddenin (boraks) katma değeri çok yüksek bir şekilde değerlendirilmesi ve gündemde olan temiz enerji ve hidrojen enerjisi gibi kavramlara ilişkin bir teknolojik erişim olması hakkında konuşulmayı da anlamlı kılıyor.

Velhasıl haberi okuduktan sonra heyecanla yöneldiğim Vestel web sitesinde konuyla ilgili hiç bir habere ulaşamadım. Kurumsal sayfalarından Ar-Ge departmanının sitesine bağlantı verilmiş: vestelrd.com . Sayfa açılmıyordu. O anda yaşanan bir yüklenmeden dolayı sorunlar yaşamış olabileceklerini tahmin ettim ama bugün halen sayfaya erişilemiyor. (Konuyu biraz daha kurcalayınca ekşisözlükte vestelrd sayfasına ilişkin tek girdiden sayfanın en büyük özelliğinin açılmaması olduğunu anlıyoruz.)

Vestelin Ar-Ge departmanının yenilikçi çalışması övgüyü hakediyor. İletişim ve bilgi işlem departmanları ise ürün ve teknolojik erişimlerin tanıtımı konusunda sanki daha geride kalmışlar gibi. Öncü ve inovasyona önem veren büyük bir kurum basın ve tanıtım toplantıları dışında kalan kanalları da iyi kullanmaya özen göstermeli. Web sayfasından iyi faydalanmak bir başlangıç olabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.