Cep telefonunda televizyon…

Xataka.com, Phonemag.com‘dan alinti yaptigi iletisinde ekrani döndürülerek, yatay pozisyonda da kullanilabilen Samsung’un yeni modellerinden SCH-B20 den bahsetmis. Dikey pozisyonda cep telefonu ve elektronik ajanda islevlerini kullanmayi, yatay konumda ise televizyon yayinlarini takip etmeye uygun sekilde tasarlanan telefonun pek çok cafcafli özelligi de var..

Cep telefonlarinda televizyon ile ilgili Ogo’s Attic’te yazdigim bir iletide bahsettigim gibi “3G”, cep telefonu operatörlerinin çaba ve denemelerine karsin telefon ve mobil iletisim araçlarina ses ve görüntü iletimi konusunda gözardi edilmeye yakin bir teknoloji. Halen yayginlastirilamamis servislerin tüketicilere yüksek fiyatlarla sunulmasi pek çok ülkede 3G uygulamalarinin az sayida “merakli” müsteri tarafindan kullanilmasina neden olurken, teknik olarak 3G’den daha fazla ümit vaadeden projelerin yakin tarihlerde uygulamaya geçecek olmasi 3Gnin çabuk unutulacagini gösteriyor.

Dijital televizyon yayinciligina gecisin (Digital Terrestrial TV) hizla devam etmesi ve ayni altyapi ve teknoloji uzerine gelistirilmis olan DVB-H (digital video broadcast-handheld standard) kapasitesiyle donatilmis mobil telefon ve cihazlarin gelistirilmesi ve bu teknoloji araciligiyla yayinlarin tüketicilere çok daha ekonomik bir sekilde ulastirilabilecek olmasi belediye otobüsünde giderken sevdigi brezilya dizisinin 1346. bölümünü izlemek isteyenleri umutlandirabilir (!)

Klasik televizyon yayinlarinin ya da filmlerin küçük ekranlar üzerinde izlenmesi her ne kadar anlamsiz olsa bile bu servisin ulasilabilir hale gelmesi, etkilesimli televizyon alanini yeni denemelere açik bir hale getiriyor.

Technorati taglari :, , , ,, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.