Apple iPhone hakkında sona doğru

Atmasyon spekülatif in assolist olduğu dönemlerde iPhone mu? diye kısa bir not yazmıştım. (not: atmasyon spekülatif tarihe karışmak üzere olan eski blogum. o sayfadaki tüm yazıları ogomogo.com/blog’a aktardım..)

Tabii aylar geçti, Apple‘in yeni ürünü hakkında çok konuşuldu, ama henüz daha iPhone ya da her nasıl olacaksa adı, üzerine söylentiler bitmedi. Ürünün gerçekliğini artık kimse sorgulamıyor. Zaten meraklılar ve hatta profesyoneller tarafından onlarca versiyonu tasarlandı. Şimdi merak edilen yeni iPhone-müzik çalar ikilisinin teknik detayları, değişik cep telefonu şebekelerine uyumlu olup olmayacağı, cep telefonu operatörlerine bağımlı olarak mı pazarlanacağı vs. Doğal olarak bu tür bilgiler kırıntılar halinde duyuluyor ve bloglar üstünde çabucakta yayılıyor. Apple’in şikayet edecek hali yoktur. Hele iPod’ların yeni rakibi, Microsoft’un geliştirdiği Zune’ların durumu düşünülünce.

Techcrunch » Apple iPhone Details From Kevin Roseda okuyabileceğiniz gibi konu hakkında Apple firması içinden bilgi sahibi olduğunu iddia eden Digg’in kurucularından Kevin Rose azıcık biradan sonra çözülmüş ve 4Gb ve 8Gblik iki modelin varlığından bahsetmiş ve yeni Apple iPhone telefon-müzik kombinasyonunun fiyatının 249$ ve 449$ olacağını söylemiş. Kevin, iPod Nano’dan ilk bahseden adamlardan biri olmuştu. Telefon-mp3 çaların 2 pilli olacağı ve kayarak açılan bir tuş takımına sahip olacağından da bahsediyor.

Yeni Apple’in da 2007 yılı başında hakkında çok konuşulacak ürünlerden biri olacağı aşikar. Beklenti ve söylentilerin gerçek ürün lanse edildiğinde birbirleriyle ne kadar örtüşeceğini göreceğiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.