internet kafede şifrenizi kaptırmayı zorlaştırma yöntemi

Secuoyas. Blog (ispanyolca) da bu ipucunu okudum.

Bu rehber herhangi bir nedenle tanımadık bir bilgisayardan ya da bir siberkafeden internete bağlananların mail ya da diğer online hesaplarını, şifrelerini çok kullanıcısı ve güvenliği çok iyi sağlanamamış bilgisayarlarda yaygın olan keylogger türü programlar yüzünden pisi pisine kaybetmesini önleyebilecek basit ve pratik bir çözüm öneriyor. (En azından çakallık yapan keyloggercinin işini zorlaştırır diyelim.)

Keylogger bilgisayarınızda tuşladığınız herşeyin bir dosyaya kaydedilmesi ve daha sonra bu kötü alışkanlık sahibi arkadaş tarafından okunması olarak kısaca anlatılabilir. Mantık çok basit. Aşağıda yazılan koruma tedbiri öneriai de aynen düz mantığa dayanıyor. Yazıyı yazan Francis Vega bu eklediğim bağlantıda görünen makaleden ilham almış: How To Login From an Internet Cafe Without Worrying About Keyloggers, Velhasıl sanıyorum o adamda makalesini yazmadan evvel başka yerlerden ilham almış : ekşi sözlük, keylogger.

Sonuçta kişisel bilgilerinizin ve şifrelerinizin korunması için kesin çözüm değil elbette. Yine de yazmaya devam edeyim.

  • Bağlanmak istediğiniz hesabın olduğu sayfaya gidin,
  • Kullanıcı adınızı girin,
  • Mouse imlecini ekrandaki bir başka yere tıklayın (adres çubuğu olabilir) ve anlamsız bir dizi harf, sayı yazın mesela: shk2c5g3j45gcbj3,
  • Şifre kutucuğuna geri gelip, şifrenizin ilk harfini yazın,
  • İmleci yine dışarıya bir yere götürüp, lagaralugara bir dizi harf yazmaya devam edin,
  • Uygun gördüğünüz anda yeniden şifre kutucuğuna gelip bu sefer 2. harfi ekleyin,
  • Kendinizi güvende hissedinceye kadar bu tekniği uygulamaya devam edin, şifreniz tamamlanınca, gönder tuşuna basın.

Sonuçta bahsi geçen çakal dostumuzun önüne iyi niyetli ve saf biçimde: www.hotmail.comzamazingo12346@hotmail.comşifre gibi anlamlı bir küme değil değil de www.hotmail.comzamazingo12346@hotmail.comdasda
76d7asdşad2354dsdawridasda
s5rerg&fsadh
aas6rd76ae234jhsdfeds
gibi bir dizi bilgi yollamış olacağız. En azından adamın canı sıkılmış olur. Aradan şifreyi çıkarır mı çıkaramaz mı bilinmez? Güvenlik konusunda azimliyseniz URL ve kullanıcı adınızı da benzer şekilde koruyabilirsiniz ama unutmayın el elden üstündür.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.