finetune.com ı keşfim

Vakti zamanında Yonca Evcimik sitesini de ziyaret ederek internet üzerinde girilmedik site bırakmamış olan ve internet bitti diyen ilkerender sayesinde finetune.com diye bir müzik ve müzik cemaat sayfasından haberdar oldum.

Last.fmi ancak evcilleştirebilmişken bu da nereden çıktı, ben neden görmemişim demedim ve çabuk tarafından ilk finetune listemi oluşturdum: ogomogo1

Finetune’un arayüz tasarımı çok havalı ve “cici”. İçerik sanki last.fm kadar zengin değil gibi geldi bana ama bu cici arayüzün bir aldatması olabilir. Uzun uzun listeler ve bir sürü minik sanatçı ikonu ile tüm algı mekanizmalarımızı bombalamak yerine bir seçtiğimiz etiket ya da sanatçıya göre 10-15 öneri yapıyor. Bir listeye 45 şarkı koyabiliyorsunuz. Tek bir müzisyenden sadece 3 parça koymanıza izin veriyor. Dilediğiniz kadar liste üretebiliyorsunuz.

İlk listemi hazırlarken 80lere yönelik fanatik ilgimi göstermeden edemedim. En azından beleş olarak kendi seçtiğim şarkıları dinliyorum şimdilik. Last.fm paşanın gönlünden geçen ve bize uygun gördüğü şarkılara mahkum kalmaktan bazen sıkılıyordum.

Bu arada finetune sitesinin şu haliyle kullanımı çok kolay. Yeni işlevler eklendikçe durum ne olur ve benzer bir diğer uygulama olan mystrands.com kadar karmaşıklaşır mı bilmiyorum. Ama size yine de mystrands’a da göz atın gari. Aynı dünyanın bir başka sitesi Pandora internet radio‘dan ise hiç söz etmek istemiyorum. Zira hiç kullanmadım ve bir fikrim yok. Kesin ilkerender ona da bakmıştır.

Belli oldu ki bir süre finetune ekranı sürekli açık olacak…

Link: Finetune Development Blog:”This is the story of finetune. Who is building it and what we’re up to.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.