internet üzerindeki çöpün hali deseni olarak degeri

Daha dün Ascii Art ile ilgili bir baglanti vermistim. Bu sefer daktilo harfleri ile $ekil yapmaya çalisan 50-60 sene öncenin insanlarI degil mevzuu ama yine ASCII karakterleri isin içinde.

Gizmologia‘nin WMNA‘dan aktardigi haber triple-double-u‘nun carpet/?s projesinden bahsediyor. carpet/?s projesi triple-double-u isimli girisimin internet üzerinde depolanmis içerigin yeni çözümler üretilirken yeniden kullanilmasi prensibiyle gelistirdigi ürünlerden biri. Kendilerine internet üzerindeki bilgilerin hangileri degerli ve anlamLi, hangileri sayIsal çöp gibi sorular soran bu zatlar sayIsal geri dönüştürme yapma konusunda inatçIlar. Aslinda internette kendi fonksiyonu disinda ve istemimiz disinda önümüze cikan bilgilerin büyük kismini pek çok nedenden dolayi kolaylikla çöp diye tanimlayabiliriz. O sebeple triple-double-u nun niyeti matrak önerilere önayak oluyor. Geri dönüsüm kavramini düsündürürken ortaya çikardiklari sonuçlar ise elbette spekülasyona açIk. 🙂 Biz neden haLI yapIyoruz Altan sorusunu birbirlerine sormadIklarI belli. Bazen çok kasInca olmayabiliyor.

Her neyse. Carpet/?s araciligiyla siteye giris saatinize bagli olarak haLImatigin üretecegi bir anahtar kelime internet üzerinde bir yerlerde pineklemekte olan içerigi html etiketlerinden, bosluklardan , resimlerden temizlenmis ve ASCII harflerinden olusur bir halde, size özel bir haLI deseni olusturmak üzere bir araya getiriyor. Çok uzun ve karisik bir cümle oldu.

ascii deseni - triple-double-uEn iyisi siz o siteye gidin ve biraz oynayin. Eger olusturdugunuz yazI gruplarindan bir tanesi çok hosunuza giderse ya da Atmasyon Spekülatif ve stratejik ortaklarinin internete salladigi müthis içeriklerinden bir tanesine denk gelirseniz ya da bu proje hakkinda benim kadar alaycI degilseniz hatirlamaniz gereken 200x250cm boyunda size özel üretilecek haLInIn cezasinin 1999€ olarak belirlendigi.

Herseye ragmen bunu kendim organize eder, Hereke’den ustalarIn en kralInI bulur ve ona ördürürüm diyen herkesi tesvik ediyorum. Hem teknoendüstriyel felsefe yapma sansi bulmus hem de gelecek nesillere aktarilacak binlerce yillik bir kültür hizmetine ön ayak olmus olursunuz. Kim tutar sizi.

Technorati etiketleri:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.