ev arkadasi, is arkadasi ve iPod arkadasi

Xataka‘nin, iLounge‘dan ilettigine göre XTNData‘nin yaptigi bir tüketici arastirmasinin sonuçlari iPod sahiplerinin sadece 7%sinin düzenli olarak kanun disi yollarla internetten müzik emdigini gösteriyor.

iLounge mevzuuyu spekülasyona açIk biçimde yorumlayarak iPod sahiplerinin daha dürüst olduguna baglamis. 🙂 Bu durumda mesela Creative Zen’iniz varsa sokaga cikmayin. Hiç bilinmedik bir marka mp3 okuyucunuz varsa eli satirli bir katil, iflah olmaz bir banka soyguncusu olmadiginiz ne malum ?

Ne demisler ? Hayatta bir is arkadasi, bir ev arkadasi, bir de iPod arkadasi.

Zira rakamlar yalan söylemiyor(!) ve kanun disi yöntemlerle müzik edinenlerin (elinde bazuka büyük bir magazaya girip müzik reyonunu talan etmek, Metallica üyelerini bir uçaga tikarak, gökyüzünde Filistin askisina baglayip tüm sarkilarini unplugged söyletmek gibi) yayginligi iPod sahibi olmayan insanlar arasinda 25%lere çIkIyor.

Yine iPod sahibi olan vatandaslar babadan kalma sistemlere de sahip çIkarak, diger denek tüketicilerden 25% daha fazla CD satIn almayi basarmIslar. AyrIca iPod sahiplerinin yarIsI müzik alisverisini Apple‘in iTunes‘i araciligiyla gerçeklestirirken, 79%i da düzenli olarak radyo dinliyorlarmis.

iPodcularin radyoya olsan sadakati Apple’in de dikkatini çekmis olmali ki piyasaya iPod Radio Remote ürününü sunarak iPod araciligiyla FM radyo dinlemek seçenegini de aksesuar listelerine eklediler.

Apple iPod remote radio

technorati taglari: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.