Barselona’da İsviçre, minare kardeşliği

isviçre - minare - Barcelona l'illa centro comercial

Barcelona’daki L’Illa Alışveriş merkezinin geçici promosyon ve etkinlikler düzenlenen kısmında şu günlerde yukarıdaki görüntü var. Zamanlama olarak ilginç olmuş doğrusu.

Muhtemelen o alanı kiralayıp, uyduruk bir balonu oraya yerleştiren İsviçre turizm tanıtım ofisi ve de yanına cami minareli çocuk oyun alanını tasarlatıp, yerleştiren alışveriş merkezi yöneticileri meşhur referandumdan bihaber Tayyipsiz ve tasasız bir yaşam sürüyorlardı. Bu arada arasalar, tarasalar bundan daha fazla nasıl “politically correct” olunabileceğinin yolunu da bulamazlardı… (Minarenin yanında Eyfel ve Piza kulelerinin de replikaları var. Çocuklar tüneller, merdivenler ve kaydıraklarda oynarken, ana-babalarının alışveriş için çıldıracağı varsayılıyor.)

ps: Bu arada Pere Julia’nın dün facebook duvarına astığı şu habere de bir link vereyim:

Suisse : « J’ai construit ce minaret pour protester » Il est suisse, il s’appelle Guillaume Morand, il n’est pas musulman, il est propriétaire de la chaîne de magasins de baskets Pomp it up et il vient de construire un minaret sur le toit du siège de son entreprise à Lausanne pour manifester son opposition à l’interdiction de construire des minarets, décidée par 57% des votants lors du référendum organisé en Suisse le 29 novembre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.