Sibel Kekilli, Ajdar ve Ben – Martin Mystere | İmkansızlıklar Detektifi .:: Yeniden…:

90lı yılların ODTÜ Mimarlık Fakültesinin meşhur Kubbealtında sinema klasikleri ve Dünyayı Kurtaran Adam ve benzeri kült filmlerin gösterimleri heyecan yaratırdı.

Aynı tarihlerde kötü taraftan bir takım simalar görsel yaratımlarını ve hezeyanlarını üstteki gösterimlerle ilgilenen kitleye göre daha farklı ve ama kendi bağlamında(!) seçkin olarak tanımlanabilecek bir izleyici kitlesine, aynı Kubbealtı mekanında, sunmaktan çekinmiyorlar, hatta utanmıyorlar ve Auguntayler karakterinin sapkınlıklarını, Tarkovsky filmleriyle aynı ekrana yansıtıyorlardı.

O karanlık ürünlerden birinin yaratıcısı olan Er (Er ve Öz olmak üzere iki kişiydi bu adamlar), yeterli sürenin geçtiğine ve yaratılan karakterlerin artık halka malolduğuna inanarak kısa bir sekansı YouTubea yüklemeye hiç çekinmemiş, hatta utanmamış.

Martin Mystere, o karanlık günlere ithafen yazdığı yazıda, haklı olarak kendini Sibel Kekilli ile özdeşleştiriyor ve kendisiyle çok samimi bir empati kuruyor. Sizleri yazıyı okumaya ve 18 yaşından büyükseniz bahsi geçen kült eseri izlemeye ve cüretkar Auguntayler karakteriyle tanışmaya davet ediyorum:

Martin Mystere | İmkansızlıklar Detektifi .:: Yeniden…: Sibel Kekilli, Ajdar ve Ben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.