Readius-kıvrılabilir ekranlı akıllı telefon

Rjcp‘nın sayfasında İtalyan cep telefonu operatörü TIMin , Polymervision şirketinin teknolojisiyle, geliştirdiği kıvrılabilir, kapandığında rulo haline gelen esnek ekranlı ve maharetli Readius isimli yeni cihazdan haberdar oldum.

ReadiusKitap ve gazete okunmasına yönelik uygulamaların yanında klasik akıllı cep telefonu fonksiyonları(email, feed okuyucu, harita, müzik vs.) Readius’a eklenmiş. TIM, UMTS, Edge, wifi ve DVB-H bağlantıları ile Readius kullanıcılarına nefes aldırmamaya niyetli görünüyor. Şimdilik sadece siyah-beyaz olan ekran açıldığında 12,5cm boyuna erişiyormuş. Öncelikle İtalya’da pazarlanması planlanan bu telefonun başarısını ve esnek ekran teknolojisiyle geliştirilecek diğer ürünlerin gelişimini göreceğiz.

Benzer ürünlerin kullanıcı tarafından tutulması için yeni teknolojinin hakkını verecek bir kullanıcı arayüzü ve onu destekleyen basit kullanımlı uygulamalar ve servislerin varlığı çok önemli. Tasarım konusunda Örneğin DVB-H servisleri ile 16 gri tonlu ekranlı Readius’ın ne kadar verimli sonuçlar vereceği tartışmaya açık. İçerik okumaya yönelik uygulamaların kullanımı da şimdilik aynı teknik kısıtlamadan etkilenebilirler.

Türünün ilk örneklerinden olan Readius’ın multimedya kapasiteleri yetenekleri sürekli artan akıllı telefonlar ve iPhone gibi daha piyasaya çıkmadan ortalığı sarsan bir teknoloji ve tasarım fenomeni ile benzer bir pazarda yenilikçi Readius’u takip edecek tasarımlara dikiz atmaya devam edeceğim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.