Toplu taşıma hizmeti olarak bisiklet kiralama servisi

Barselona belediyesi, yeni başlatacağı bisiklet kiralama uygulaması ile şehir içinde kısa mesafeli ve süreli ulaşım sorununu çözmek isteyenlere yeni bir alternatif sunuyor. Merkezi noktalar ve metro ve tren istasyonlarının yanına kurulan otomatik kiralama duraklarından kiralanabilecek bisikletlerle hem şehir içinde alternatif ve kişisel ulaşım araçlarının kullanımını arttırma hem de tapas,pinços,patatas bravas ve estrella damm derken göbek yapan Barselonalıları hareket ettirme amacı güdüldüğü besbelli.

Barselona’da Bicing adını alan bu servis Lyon, Oslo ve Stockholm gibi şehirlerde de daha evvel uygulanmaya başlamış.

Senelik (24 Euro) ya da haftalık (1 Euro) abonelik kartlarıyla kiralanan bisikletlerin ilk yarım saatlik kullanımı ücretsiz. İşinizi hallettiğinizde bisikletinizi kiralama duraklarından birine bırakmanız gerekiyor. Bu sene sonuna kadar 200 kiralama ve park noktası ve 3000 kiralık bisikletin hizmette olması planlanmış ve hali hazırda 40000 kişinin gündelik olarak bisiklet kullandığı Barcelona için fena bir rakam değil gibime geldi. (Bu 40000e biz dahil değiliz şimdilik ama neden olmasın? Ben kendimi birinci paragraftaki sınıfa sokuyorum nedense…:))

Turistik ve eğlenceye yönelik günlük ve haftalık bisiklet kiralayan şirketlerin iş modelini bu yeni uygulamanın etkilemeyeceği varsayılıyor. (Belediyenin de ön ayak olduğu bir kiralama hizmeti vardı ama Bicing tamamen toplu taşımayı desteklemek üzere düzenlenmiş.) Her biri konusunun uzmanı olan yerel çift tekerli araç hırsızlarının da önünü standart olmayan parçalarla tasarlanmış bir bisiklet kullanarak kesmeye çabalayan belediye yetkilileri alternatif ulaşım ve toplu taşıma yöntemlerinin Barselona’da yaygınlaştırılmasına devam edeceklerini söylemişler. Aferin onlara. (Belediye başkanı Jordi Hereu projenin tanıtımını bisikletten düşmeden tamamlayıp artistik yapmaya meraklı politikacılara örnek olmuş.)

La bicicleta se incorpora a la red del transporte público de BCN | El Periódico de Catalunya | Barcelona

Get around BARCELONA by bike

L’abonament anual per llogar bicis costa 24 euros i el setmanal, 1 euro

etiketler: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.