Uzayda sarapcilik ve turizm

Asma demiş ki; Elimden tutsalar göğe tırmanırım…

Martin Mystere’in geçenlerde yazdigi “sarap mi?” iletisi annesinin söyledigi yukaridaki özlü sözle basliyordu.

Bugün itibariyle 3. uzay turisti zengin Kazakistan Baykonur uzay üssünden uzaya doğru yola çIktI.

Bugün blogu Vinography ‘de, “Vines in Space” iletisini okurken ilk aklima gelen yukaridaki söz oldu..

BBC’de ve konuyla ilgili diğer haberlerde yer almayan bir detay, Martin Mystere’in annesinin söyledigi sözü şaşIrtIcI biçimde dogrularken, kaprisli asmanIn en sonunda hedefine ulastigini gösteriyor:

Greg Olsen, uzaya giderken yanina uzay istasyonunda toprak ve tarimla ilgili deneylerin yapildigi bir bölüme dikilmek üzere asma fidanlari almayi ihmal etmemis.

‘nin Paarl kasabasi yakinlarinda bulunan La Vinette baglarinin sahibi olan G.Olsen’in bu deneyinin basarili olup olamayacagi keyfine düskün bir bitki izlenimi veren asmanIn uzay istasyonuna uyum gösterip göstermemesine bagli oldugundan spekülasyona oldukça açIk gözüküyor.

Yine de Olsen, milyon dolarlar karsiliginda uzaya giderek, hem kendi baginin hem de Güney Afrika saraplarinin reklamini yapmayi basarirken, asmanIn ve kendisinin hayalini de gerçeklestirmis oldu.

Konuyla ilgili diger bir haber : iol.co.za / “Paarl wine farmer heads for the Great Beyond” ve çogu zaman ise yaramayan konuyla ilgili olabilecek technorati taglari burada : , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.