Katalonya’da Sant Joan, Yaza merhaba


Havai fisek, kiz kovalayan, çata pat ve bilumum gürültü, patlama ve isik çikaracak uçucu madde Katalunya’da 23 Haziran Sant Joan gecesi ve öncesinin en dikkat çeken ve kafa ütüleyen nesneleridir. Fotografta çin üretimi enteresan bir oyuncak !!


Sant Joan gecesi öncesinde Haziran ayinin 2. haftasindan itibaren Barcelona’nin meydanlarinda havai fisek, çatapat, kiz kovalayan ve diger bilumum patlayici madde fotografta görünen türden büfelerde satilir. çoluk çocuk, cümbür cemaat, kardesini, torununu ya da bakicisi oldugu cocugu kapan bu büfelerin önünde siralanir ve yukaridaki fotoda gözüken türden oyuncaklari satin alirlar. Bu büfelerin güvenligi görüldügü üzere bariyerlerle ya da naylon iplerle saglanir. Benim gözlemlerime göre bu bariyer büfe cephaneliginin(!) patlamasi tehlikesine karsi 3-5 metrelik bir güvenlik çemberi olusturmak için degil, özellikle aksamüstü saatlerinde kuyruk olan vatandaslari ve aglasan, birbiriyle kavga eden çocuklari siraya dizmek için kullanilmaktadir.

Barcelona belediyesinin sehir portalinda Sant Joan gecesini anlatan bir mini-web sitesi var.

Bu sitede Sant Joan gecesi yani yazin gelisinin kutlandigi bu senlige iliskin sehirdeki etkinlikler, senligin sembolleri (ates, su ve bitkiler gibi), gelenekler, yemek tariflerini gorebileceginiz gibi belediyenin kaza önleme konusundaki önerileri de yer aliyor ! 🙂 Daha temkinli olanlar için sanal havai fiseklerinizi barcelona silüeti üzerinde patlatabileceginiz bir oyunda sitenin eglencelik kisminda yer aliyor..

Technorati taglari: , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.